кадър: Според мнозина това е голям ужас за животните (домашни и

...
кадър: Според мнозина това е голям ужас за животните (домашни и
Коментари Харесай

Петиция в интернет настоява за забрана за употребата на пиратки и заря за частни мероприятия и забавление

кадър: 

Според мнозина това е огромен смут за животните (домашни и улични). Ето какви са настояванията:

Петиция в интернет упорства за възбрана за използването на пиратки и заря за частни мероприятия и развлечение

Причина за това искане е неналичието на надзор, заплахата, която крият те за хората и  животни те.

Текстът е ориентиран към премиера на България Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, Столичния общински съвет и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Към момента в нея са взели присъединяване над 400 индивида, а последователи на тезата молиха в обществените мрежи за повече зоркост и по-малко звук.

,, Ветеринари те всекидневно се срещат с този проблем в практиката си. Освен домашните  животни , това визира и много диви  животни . Около  празници те случаите на потърпевши от  пиратки те  животни  са над 20-40. Говорим за птици, таралежи, кучета, котки и др.‘‘, това изясни доктор Мила Бобадова, ветеринар и участник в  петиция та,,За въвеждане на възбрана за потребление на пиротехнически средства на територията на гр. София‘‘ в предаването,,Директно‘‘ по 

Според нея възбраната няма да усъвършенства градската среда трагично, само че приканва да се вгледаме в образеца на други Европейски страни, където пиротехническите средства от дълго време са неразрешени за всеобща приложимост, а потреблението им се случва в избрани дни на обозначени места.

,,Ежедневната процедура на  ветеринари те демонстрира под паника разстройства, уплахи и гърчове, вследствие от използваните  пиратки . Животното може да се самонарани или да избяга. Освен  животни , доста хора страдат от гърмежите – деца и възрастни. Не на последно място тези средства замърсяват и природата‘‘, безапелационна е Бобадова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР